Publicat de: guiman | decembrie 13, 2007

suporter sau huligan?

Am citit pe Rapidisti.ro despre intenţiile suporterilor români, care vor să aibe o audienţă cu Preşedintele României în legătură cu legea lui Mitică. Gigi Corsicanu (Gheorghe Răducan) nu a avut niciodată respect din partea mea (acum nu o să mai poată dormi noapte din cauza asta 😛 ) chiar dacă este rapidist… el spune că legea are nişte articole aberante, cum ar fi interzicerea fularelor şi a altor obiecte care au ca scop acoperirea feţei, sau interzicerea torţelor pe stadion (ar trebui interzise doar cele care ajung pe gazon… de unde ştie jandarmul cine vrea să arunce torţa?) şi că legea este mult prea dură. Mai spune şi o chestie destul de ciudată: „Sper ca şi de această dată să ţină partea celor mici”. De când Gigi se consideră ca făcând parte din „cei mici”… parcă avea o groază de bani şi prima dată când l-am văzut înjura jandarmi, iar aceştia nu făceau nimic împotriva lui, doar ştiau câtă putere are.

El, alături de alţi „suporteri” nu se consideră huligani, pentru ei tot ce se întâmplă pe stadioane este perfect normal, dar ei nu iau în considerare faptul că într-o situaţie critică, cum este cea în care se află fotbalul, este nevoie de acţiuni ferme şi decisive.

Pe lângă multele aberaţii de mai sus, acelaşi Gigi mai spune că legea se referă numai la suporteri, nu şi la oficiali şi dă ca exemplu binecunoscutul caz al lui M.M. Stoica. Eu nu pot spune că mă pricep la înţelegerea legii, dar nu cred că undeva în ea scrie că pentru a fi sub incidenţa ei trebuie să ai însemnele unui club de fotbal şi parcă nicio lege nu se aplică retroactiv… mai lăsaţi povestea cu M.M. şi începeţi să vă comportaţi ca nişte oameni, nu ca nişte huligani!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: