Publicat de: guiman | Decembrie 8, 2007

blestemul trecutului

Românii nu au reuşit niciodată să-şi revină din trecut. Pentru noi mereu a fost mai bine ieri decât azi, în trecut eram cei mai bogaţi, cei mai culţi, cei mai respectaţi, cei mai puternici. Însă prezentul ne distruge, ne compromite, transformându-ne în nişte oameni simpli dintr-o ţară din lumea a treia.

Toţi spun că în perioada interbelică România era condusă de oameni competenţi, iubitori de patrie şi cinstiţi. Probabil că într-o mare măsură aşa e, dar nu trebuie să uităm că în acea perioadă a apărut mişcarea legionară, iar votul era cât se poate de nedemocratic şi probabil că şi atunci erau politicieni corupţi, dar timpul a uitat. Multe voci strigau împotriva conducerii, ca de altfel oriunde în lume, în orice perioadă; probabil că şi ei credeau că a fost mai bine înainte (nu ştiu ce ar putea însemna aceste „înainte”, probabil Cuza sau Carol I).

O altă etapă, la fel ca cea dinainte, ne-contemporană cu mine, epoca de aur, era detestată de aproape toată populaţia ţării, sau măcar aşa am auzit, iar acum Ceauşescu e considerat liderul care a făcut cel mai mult bine pentru poporul român.

Probabil că peste vreo 50 de ani vremurile ăstea trăite de noi vor fi excepţionale, pline de farmec boem, de bogăţii sufleteşti şi materiale… Dar asta nu ar însemna că atunci o să trăim mai rău, doar că aşa suntem noi, cei din România… iubim să ne văităm.

Anunțuri

Responses

  1. pai e mai simplu sa vorbesti despre trecut..decat sa faci ceva pt prezent


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: