Publicat de: guiman | septembrie 1, 2007

să înveţi de la neînvăţaţi

…e mare lucru să fi în stare de aşa ceve, însă în ro™ sunt mulţi oameni în stare de aşa ceva… se numesc elevi şi trec prin 12 ani de frustrare, uluire şi ură împotriva sistemului… da împotriva sistemului ăsta de învăţământ tot lăudat în fiecare an de toată lumea… sistemul ăsta care se laudă cu 2-3 elevi geniali, în loc să se laude cu 20-30 de mii de elevi „above average”… sistemul care se schimbă în fiecare an după bunul plac al eternului demis ministru al educaţiei şi cercetării.

Poate că ar fi timpul să recunoaştem că suntem foarte jos în ceea ce priveşte învăţământul şi să nu ne mai lăudăm cu cei câţiva olimpici, care au ajuns acolo prin propria lor voinţă şi inteligenţă şi cu ajutorul câtorva profesori dedicaţi acestui scop nobil. Poate că ar fi timpul să denunţăm profesorii care obligă elevii să vină la meditaţie sau cei care sunt de-a dreptul mediocrii şi lipsiţi de orice valenţă pedagocică şi să aplaudăm profesorii care fac din pedagogie o artă, iar pe lângă aplauze ar merge şi un salariu măcar decent.

Ştiu că aceste cuvinte de mai sus sună a stereotipie şi că sunt mereu reptate în mod absurd de către toţi… dar acesta este adevărul… cu fiecare generaţie elevii se tâmpesc din ce în ce mai mult.

Reclame

Responses

  1. ai vazut ca vor sa scoata testele nationale aka capacitatea (pe vremea noastra)? doamne, oare unde o sa se ajunga? eu zic sa nu mai intre nimeni la scoala….

  2. păi ăsta e un prim motiv pentru care urăsc sistemul 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: