Publicat de: guiman | August 9, 2007

absurd vs real

oare sunt diferite aceste două noţiuni?… ştiu că voi, cei care citiţi, cunoaşteţi încă de pe acum răspunsul meu, „nu”.

Evident că nu, de fapt sunt două idei înrudite, amândouă au apărut din aceaşi nevoie a omului de a gândi, la fel cum a apărut şi noţiunea de fantastic, care, fie vorba între noi, e un fel de SA cu doi acţionari, absurdul şi realul… în fine, să revin la ideea mea… Omul avea nevoie de gândire, se săturase să fie mereu mâncat de câte un animal sălbatic şi să se bazeze doar pe instinctul căpătat din naştere, acelaşi instinct care îl plasase undeva destul de jos în piramida trofică.

După ce a mai exersat puţin cu această nouă jucărie, gândul, omul s-a hotărât că e mai bun ca toţi şi a pornit o „lovitură de stat” pentru a deveni vârful piramidei, ceea ce a şi reuşit, dar cu un cost mult prea mare… a trebuit să devină pragmatic şi analitic. Având un grad de pragmatism foarte ridicat, acelaşi om de mai sus şi-a dat seama că aşa nu va rezista foarte mult pe pământ şi a inventat absurdul… o lume a lui în care îşi putea imagina orice, în care putea să plece „în vacanţă” şi să uite de luptele neîncetate asupra vârfului piramidei. Cu timpul luptele au scăzut din intensitate, tocmai pentru că absurdul a transformat rasa umană şi a ajutat foarte mult în stabilirea poziţiei sale asupra celorlalte animale.

Probabil că nici azi nu am putea trăi fără absurd, însă din alte motive… fără acesta toţi am fi mai nebuni… Acum absurdul a căpătat alte forme, mulţi se feresc să-l recunoască, alţii nici nu ştiu că-l practică, însă cei mai mulţi s-au făcut fraţi de sânge cu el…

Într-o zi omul o să se adapteze şi o să se nască cu un grad foarte mare de nebunie… atunci absurdul va dispărea pentru totdeauna, iar locul său va fi luat de către real… până atunci fiţi nebuni şi absurzi!

Anunțuri

Responses

  1. Mai mult, drăguţul de om a mai inventat o jucărie: transpunerea în real a tuturor trăsnăilor care-i treceau prin cap în „excursiile” din absurd.

  2. hm..eu una inteleg ca absurdu’ nu inseamna ireal,adica opus realului..:D..daca un lucru e absurd asta nu inseamna ca nu e real!

  3. pentru mine înseamnă 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: